Friday, October 29, 2010

rumah oh rumah..

tup tap tup tap dh kul 11.40pm, mata x brapa ngntuk lg,padahal cni kul 11 tu dh mcm kul 12.. hrini byk betoi tugasan dilaksanakn,mana dak nya,smggu ni mode b'malasan ja nk wt kja umh btoi2..dgn alasan ati msih di kg =( tp klo lps smggu blik cni pn,ati dok kt kg lg,lemak la tu kn..
hero kecik ni pn dh belayar..tnggai en.somi yg x lenguh2 jari dok tukaq channel tv n si ibu dok abihkn bateri dpn lappy..actly 2 2 org rsa bosan yg amat sbb xdak citer menarik mlm ni, xdak dlm agenda nk trun miri w'end ni sbb en.somi sgtlah bz sbb cuti pnjg hritu (pnjg sgt ka smggu tu..?! klo dia cuti 2 mggu lg la x dpt nk bayang kebizian nya tu..sian dia) nk kuaq?! xtau nk tuju ke mana...smntelah mmg xdk pn tmpt yg best utk lepak mlm2 + dr umh ni nk ke pekan bleh tahan la jgk jauh nya..
sebut pasai umh, tngat list2 house for rent in k.b..hmmm,hrp2 cpt la dpt umah yg b'sesuaian kt pekan belait or mumong tuh..psaipa kmi nk pndah umah aa actly?umh ni pn ok basically, good cndition, bersih,furnished,owner pn baik,suka bg buah tgn klo ke mna2..hmmm...TP, 1st of all, jarak jauh dr pekan la(in details,kedai runcit) tp point tu aku bleh terima lg b4 ni..tp kejadian br2 ni wt kan aku b'pk 2 kali utk trus stay cni..masa aku nk bsuh baju, aku terjmpa 1 sock dlm washing machine yg dikhaskn utk kmi (supposed la) sbb dia pn dh ada 1..pueh aku pk sorg2, cmna sock leh ter masuk dlm mesin kmi plak?! dia guna mesin kmi ka?! napa dia guna mesin kmi sdangkn dia nya ada?! pnt aku dok berteka-teki sorg2,aku raise up kt en.somi..tkjut la kawan..dia lg la xleh terima klo btul aunty tu wt cmtu..dia kata,kita org luaq yg sewa umh dia,ptut nya dia respect kita,kot ya pn nk guna at least let us knw..kita xtau pe yg dia basuh ngan mesin kita tuh,kita basuh baju yg nk pakai solat pa suma..teng teng tennnggg~ btoi gk pe dia ckp tuh..aku plak p tmbh citer kt die,pnh 1 hari aku nk sidai baju yg 2nd round, de kain buruk dok tersidai kt ampaian kmi tuh,padahal baju2 aku dok bersidai lg..heran bin pelik aku di wat nya, sbb ampaian dia kosong ja..lg la membara en.somi...trus dia soh Joseph (agent yg baguih tu) cari umah len..
hrp2 pencarian Joseph m'buahkn hasil yg memuaskn le, sbb dia org cni so lg la sng nk cari aak?! otak aku pn dh penat..good nite~~~

3 comments:

  1. huish incik jonet ado blog..baru ku tau..yeyeh..tambah lagiks atu tmpt aku bertenggek tuk menghabiskan masa..

    ReplyDelete
  2. hahah...actly dh sekurun aku ade, br2 ni mai seru nk update,x niat pn nk heboh2 kt org..tu yg diaaaammmmm aje,ekeke..

    ReplyDelete
  3. hish mana bleh diam2..haa bila nak start projek bis hang tuh? bleh aku cuci2 mata sambil memborong di blog andaa...huhu

    ReplyDelete